szaszlyczki-drobiowe-upieczone-i-ulozone-na-talerzu-gotowe-szaszlyki-313132

Na Grila: Szaszłyki drobiowe

Składniki:
Szaszłyczki drobiowe
1/2 piersi z kurczaka,
20 dag małych pieczarek,
2 cebule,
2 papryki czerwone,
łyżeczka octu winnego,
łyżka oliwy,
łyżka papryki słodkiej,
2 ząbki czosnku,
sól,
pieprz.

Sposób przygotowania:

Kurczaka kroimy w średnie kawałki, mieszamy ocet winny, oliwę, paprykę, przeciśnięty czosnek, szczypta pieprzu i 1/2 łyżeczki soli, marynatą smarujemy kawałki kurczaka odstawiamy na 2 godziny. Paprykę kroimy w duże kwadraty, cebulę rozdzielamy i kroimy w średnie kawałki. Na patyczek do szaszłyków nakładamy osoloną pieczarkę, pierś, cebulę oraz paprykę, zostawiając z obydwu stron patyka po 2 cm wolnego miejsca, polewamy wszystko delikatnie oliwą i pieczemy na grillu przewracając co kilka minut.

 

Źródło: http://gotujmy.pl/szaszlyczki-drobiowe,przepisy-przystawki-przepis,225670.html