psrt

Coś na majówkę grillowane pstrągi z masłem rozmarynowym

Składniki:

4 sprawione pstrągi
4 łyżki masła
4 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
4 gałązki świeżego rozmarynu
łyżka natki pietruszki
sól i pieprz

Przygotowanie:
1. Sprawione pstrągi umyj i osusz.
2. Za pomocą blendera zmiksuj czosnek, igiełki rozmarynu (bez gałązek) i oliwę, dopraw solą i pieprzem.
3. Dwie łyżki zmiksowanej mieszanki wymieszaj z masłem i drobno posiekaną pietruszką.
4. Do wnętrza ryb nałóż masło rozmarynowe, a skórę ponacinaj i natrzyj mieszanką z oliwą i czosnkiem. Odstaw pstrągi na godzinę do lodówki.
5. Rozgrzej grill ogrodowy, nasmaruj ruszt olejem, ułóż na nim pstrągi. Grilluj przez około 15 minut obracając i smarując pozostałą mieszanką.

Źródło: http://kociolkiogniskowe.pl/new/grillowane-pstragi-z-maslem-rozmarynowym/