grillowana-karkowka-z-musem-paprykowym-zdjecie-glowne-grillowana-karkowka-z-musem-paprykowym-309951

Polecamy na Majówkę ;)Grillowana karkówka z musem paprykowym

Składniki:

  • 500 g karkówki
  • Przyprawa do karkówki
  • 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • Oliwa z oliwek

  • Mus:
  • 0,5 czerwonej papryki
  • 1 czerwona cebula
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Karkówkę myjemy i kroimy w plastry. Każdy plaster przyprawiamy przyprawą do karkówki, oregano i ziołami prowansalskimi. Skrapiamy oliwą z oliwek i odstawiamy na jakiś czas do lodówki (tak żeby mięso przeszło aromatem ziół). Karkówkę grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej. Paprykę oraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Do rondelka wlewamy olej i dusimy warzywa pod przykryciem do miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu blendujemy na mus.

Źródło: http://gotujmy.pl/grillowana-karkowka-z-musem-paprykowym,przepisy-karkowka-przepis,224567.html